date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time13.09.2023

Як правильно засмагати в солярії

Як правильно засмагати в солярії

Красива бронзова засмага сьогодні є, швидше, досягненням солярію, ніж природного сонця. Вистачає всього декількох сеансів, щоб отримати гарний відтінок шкіри. При цьому процедура загоряння приносить певну користь: промені ультрафіолету допомагають організму виробляти вітамін Д3.

Після опромінення світлом виникає заряд життєвої енергії, а організм починає активно виробляти ендорфін для підйому настрою. В лампах солярію містяться фільтри, які захищають організм від гамма-випромінювань. Завдяки ним засмага в солярії виявляється більш безпечною, ніж на пляжі. Але щобзасмага була ще й красивою, а не тільки корисною, потрібно знати деякі правила підготовки до процедури.

Якщо підготуватися неправильно або провести в солярії часу більше, ніж це дозволено, то шкіра може потемніти плямами, лущитися або взагалі обгоріти.

Кому можна і не можна йти в солярій

Перед тим як відправитися в солярій, потрібно уточнити у свого лікара-терапевта чи можна туди йти. При деяких захворюваннях солярій категорично протипоказаний. Крім того, відвідування солярію неприпустимо в процесі вагітності або годування груддю, а також у критичні дні. Якщо організм переживає гормональний збір, то засмага може вийти нерівною. Солярій може бути протипоказаний при прийомі деяких лікарських препаратів, так як вони провокують алергії.

Для отримання рівного загару необхідно користуватися косметикою для солярію. Використовувана засобів для цієї мети на пляжі тут не підійде.

Перед солярієм

Перед солярієм потрібно нанести крем для засмаги в солярії, який відповідає типу шкіри. Після засмаги необхідно нанести засіб, зволожуючий і охолоджує шкіру. Приймати душ з милом перед солярієм не рекомендується. Мило є гарним розчинником жирової плівки на шкірі, без якої шкіра пересушується або обгорає. Епіляція перед солярієм також небажана. Ніяких парфумерних засобів на шкірі бути не повинно.

Скільки можна засмагати

Час засмаги в солярії індивідуально і залежить від шкіри. Якщо шкіра має світлий відтінок, на сонці, швидше, червоніє, ніж засмагає, присутні веснянки, а волосся на голові світле, то засмаги бажано уникати. Краще використовувати автозагар, в крайньому випадку засмагати не більше ніж 10 хвилин 1 раз на тиждень.

Для першого сеансу вистачить трьох хвилин. Якщо шкіра світла, але все-таки трохи засмагає, веснянки присутні, а волосся русяве, то засмагати можна 2-3 рази на тиждень не більше 15 хвилин. Тим, у кого волосся каштанове, засмагати можна на 5 хвилин більше. Смагляві дівчата-брюнетки взагалі отримають загар буквально за пару сеансів по 20 хвилин.

У солярії

Уточнити оптимальний час засмаги необхідно в адміністратора, тому що потужність ламп може бути різною. Перед солярієм потрібно ще раз переконатися, що на шкірі не присутня косметики. Прикраси теж зніиаються. Ніяких дезодорантів, поживних кремів і аромамасел. Порушення цих правил може привести до самих непередбачуваних наслідків. Волосся необхідно ховати під панамку з бавовни, так як вони пересушатся і стануть ламкими. Контактні лінзи знімаються.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: