date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time4.08.2023

Як приготувати згущенку в домашніх умовах

Як приготувати згущенку в домашніх умовах

Якщо смак згущеного молока з магазину вас не влаштовує — це вагома причина зробити його власноруч, до того ж, процес дуже простий. І хоча на приготування згущеного молока витратите не менше 1-2 год, але смак вас приємно здивує.

Рецепт 1

1 л молока, 350 г цукру, ванілін — за смаком.Варити у товстостінній каструлі  на дуже слабкому вогні 1-2 год. “Згущенку” можна закатати у стерильні банки і зберігати у холодному місці кілька місяців. 

Рецепт 2

250 мл молока 3.2% жирності,  1,5 скл. сухого молока, 1,5 скл. цукру, 1 пакетик ванільного цукру. Змішати у посудині тепле молоко, сухе молоко і цукор, додати ваніль. Суміш в невеликій каструлі поставити на водяну баню (велику каструлю з киплячою водою). Зменшити вогонь і варити суміш близько години, періодично помішуючи до загустіння. Виходить 0,5 л чудового домашнього згущеного молока.

Рецепт 3

1 літр молока 3.2% жирності, 500 г цукру, 1/4  склянки води, 1-2 ст. л. какао.Варити молоко, як вказано в інших рецептах. Вкінці всипати через сито какао і ретельно вимішати до однорідної маси, дати покипіти ще одну хвилину. Охолодити.

Рецепт 4

400 г молока, 400 г цукру, 40 г вершкового масла.Змішати всі інгредієнти,  поставити на слабкий вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи. Коли почне кипіти, вогонь збільшити і варити не більше 9-10 хвилин. Буде дуже сильно пінитися! Після 10 хвилин маса буде рідка, але так і повинно бути. Вилити молоко в банку,  охолодити.

Рецепт 5

1 л молока (3,5%), 500 г цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 1/3 ч.л. соди.Молоко закип’ятити, додати  цукор, ванілін і соду, розчинену у кількох столових ложках води (буде пінитися!). Варити, постійно помішуючи дерев’яною ложкою, приблизно 1,5 год. Густоту і колір домашнього згущеного молока можна регулювати за рахунок уварювання молока. Чим довше молоко варити, тим темнішим і густішим воно буде. Але треба врахувати, що молоко при застиганні ще загусне. Каструлю зі звареною “згущенкою” покласти  в холодну воду і кілька хвилин постійно помішувати, щоб не утворювалася плівка. Перелити її  у банку й охолодити в холодильнику 2 год. Згущенка на смак нагадує “Іриску”, її можна подавати з пісочним печивом або свіжим хлібом.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: