date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time13.09.2023

Як вибрати червону ікру

Як вибрати червону ікру

Саме під час свят ми звикли бачити на столі бутерброди з червоною ікрою та невеликим шматочком лимона чи чорною маслиною. Ці канапки і справді мають чудовий смак, але зіпсувати його може неякісна ікра. Тож, вирушаючи за покупками, запам’ятайте кілька порад.

Відчинену банку з ікрою бажано використати впродовж кількох днів, максимум одного тижня.

Купуючи ікру у залізних і скляних баночках, переконайтесь, що вона не бовтається усередині, переливаючись від краю до краю, а заповнює ємність щільно і без пустот.

Якісна ікра має запах свіжої риби.

Правильні умови зберігання мають велике значення для ікри: ікру лососевих риб зберігають за температури від -4С до -6С.

Любителі свіжої ікри мають знати: якщо на банці зазначено, що ікру вироблено у грудні, це означає, що її перефасували (ікру збирають у липні – серпні й одразу ж консервують).

Ікра на третину складається з білка. Ніякий інший продукт не містить його в такій кількості. А якщо взяти до уваги те, що білок в ікрі дуже корисний – легко засвоюється і містить велику кількість незамінних амінокислот, – то цінність цього делікатесу як джерела білка значно зростає. Додайте на користь ікри ще й вітаміни та мінерали.

Холестерин в ікрі практично знешкоджується найкориснішим лецетином, якого в ній чимало. Тому не дивно, що для багатьох канапки чи млинці з червоної ікрою – улюблена страва.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: