date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time9.11.2022

Якою має бути температура в кімнатах

Якою має бути температура в кімнатах

Сприятлива атмосфера в будинку багато в чому залежить від температури. Ні про який затишок не може бути й мови, якщо нам занадто холодно або занадто задушливо. Давайте разом розберемося, яка температура підходить для різних кімнат у квартирі або будинку.

У середньому оптимальна температура у квартирі – 21-23 °С.

Але є тут і невеликі нюанси:

• Температура в дитячій. Маленьким дітям найкраще спати в досить прохолодній кімнаті, при температурі 18°С. Обов’язково провітрюйте приміщення, перш ніж укласти маля спати.

• Людям похилого віку найчастіше навпаки потрібне тепло. Для них найкраще прогріти кімнату до 24°С. Якщо на вулиці занадто холодно, можна нагріти кімнату електричним обігрівачем. Але не варто залишати його на всю ніч, тому що він занадто сильно сушить повітря.

• Температура в спальні. Спальня має бути найпрохолоднішою кімнатою. Щоб спати міцно та спокійно, температура повітря повинна бути 16-18°С. Краще купіть теплу ковдру, але повітря нехай завжди буде трохи прохолодним.

• Температура у ванній кімнаті. Ванна кімната має бути найтеплішим приміщенням у будинку. Тут оптимальна температура – 25°С. Дуже важливо також стежити за рівнем вологості. Якщо у ванній буде занадто волого, на стінах і стелі може з’явитися цвіль, що дуже шкідлива для здоров’я. Тому після того, як ви прийняли душ, залишайте двері у ванну кімнату відкритими. Принаймні, на якийсь час.

Вологість повітря є важливим показником і для інших кімнат. Але якщо у ванній кімнаті треба боятися надмірної вологості, то в інших кімнатах навпаки – сухості. Оптимальною відносною вологістю вважають 40-60%. При більш низьких показниках може спостерігатися сухість шкіри та слизових дихальних шляхів.

У зимовий час, коли батареї працюють щосили, проблема вологості повітря може стояти особливо гостро. Оптимальним варіантом буде купити зволожувач повітря, особливо якщо у вас є маленькі діти. А якщо такої можливості немає, ставте на підвіконня миски з водою й заведіть болотні рослини, що споживають велику кількість води.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: