date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time21.10.2019

“Євробляхерам” йдуть на поступки: слуги народу готові закрити питання розмитнення

“Євробляхерам” йдуть на поступки: слуги народу готові закрити питання розмитнення

Водіїв на нерозмитнених євробляхах чекають нові правила розмитнення автомобілів за максимально простою схемою. Таку заяву зробив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Тижні очікувань нових правил розмитнення крутять власників євроблях, як хом’яка у тому колесі. І вони біжать, біжать, біжать, ледве встигаючи дихати. Але остаточного рішення досі немає.

Криклій за те, щоб зробити розмитнення в Україні за грузинським зразком. У Грузії старі іномарки коштують набагато дешевше, ніж в нашій країні. І розмитнити їх грузинам значно дешевше, ніж українцям, там за літр об’єму двигуна автомобіля платять від одного до трьох доларів.

За словами Криклія, ця проста схема дозволить не тільки спростити і здешевити легалізацію єврономерів, але і позбавитися від корупційних схем.

Щоправда, як зазначає міністр інфраструктури, реалізувати цю ідею складно через Міністерства фінансів. Справа в тому, що бюджет вже закладені всі надходження від розмитнення автомобілів.

Євробляхи
Євробляхи

Минулого місяця українцям втретє продовжили пільговий період розмитнення “євроблях”, відклавши таким чином введення за них штрафів до кінця 2019 року. 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: