date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time14.02.2019

Зросли штрафи за порушення трудового законодавства

Зросли штрафи за порушення трудового законодавства

Згідно з ухваленим Законом “Про Державний бюджет України на 2019 рік” мінімальна заробітна плата у 2019 році становить 4173 грн. та у погодинному розмірі 25,13 грн. 

Звертаємо увагу, що у зв´язку з ростом мінімальної заробітної плати зросли і штрафи за порушення вимог законодавства про працю.
Перадбачено:· 30 мінімальних зарплат, за кожного працівника, це 125 190 гривень за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору. А також за оформлення співробітника на неповний робочий час, якщо фактичного він виконує роботу за повний робочий час. Або ж за виплату заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску. 
10 мінімальних зарплат, за кожного працівника, це 41 730 гривень за те, що підприємець проявляє недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці (Куди входить: оплата роботи в нічний час, в вихідний або святковий день, понадурочну робота та інші подібні випадки). 

3 мінімальні зарплати, – це 12 519 гривень за наступні порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам. Туди ж входять строки інших виплат, передбачених законодавством. Штраф надається у тому випадку, якщо затримка складає більш, як один місяць, або виплата відбувається не в повному обсязі. 

10 мінімальних зарплат, за кожного працівника, це 41 730 гривень за недотримання встановлених законом гарантій та пільг для співробітників, що були залучені до військової, альтернативної служби, а також повної чи часткової мобілізації. 
1 мінімальна зарплата за порушення інших вимог трудового законодавства, крім передбачених вище. 
Також варто зазначити, що підприємство, яке визнало недійсний наказ, також очікує штраф у розмірі 125 190 гривень.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: