date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time13.03.2019

Чому при бігу болить в боці?

Чому при бігу болить в боці?

Іноді під час бігу або ходьби людина може відчувати колючий біль в правому або лівому боці. Справа в тому, що біль з’являється в разі надмірного навантаження на певний орган: у правому боці – це печінка, в лівому – селезінка.

Пояснення колючого болю досить просте. У той час, коли організм не піддається фізичним навантаженням, частина крові знаходиться в «запасі» і не циркулює по організму. Основний обсяг всієї циркулюючої крові доводиться на грудну клітку і черевну порожнину.

Коли організм починає піддаватися посиленим фізичним навантаженням, то кровотік, перерозподіляючи, відсилає великий запас крові в працюючі м’язи. Але на відміну від цих самих м’язів, які моментально можуть приступити до роботи, дихання і кровообіг вимагають деякої «притирки».

Якщо організм відчуває навантаження без попередньої розминки, то ця сама «запасна» кров починає інтенсивно надходити в кровотік. Але не встигаючи відтікати від селезінки або печінки, вона накопичується в органах черевної порожнини, тим самим збільшуючи ці органи в розмірах. Оболонка будь-яких органів має больові рецептори. При збільшенні в розмірах, оболонка даних органів починає розширюватися, а ми відчуваємо колючий біль.

Для того щоб біль трохи спала, потрібно зменшити навантаження на даний орган. Тому, якщо у вас болить правий бік, то при ходьбі або бігу основний упор робіть на ліву ногу, а якщо болить лівий бік, то на праву ногу.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: