date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time19.01.2023

Як боротися з другим підборіддям

Як боротися з другим підборіддям

Друге підборіддя є практично у кожної людини, і навіть у людей, не схильних до ожиріння, незалежно від статі і віку. Наявність, здавалося б, такої нешкідливою складки псує не тільки загальний вигляд обличчя, але і весь образ в цілому. Завдяки другому підборіддю людина виглядає старше своїх років. Естетично все це виглядає не зовсім красиво.

Поява другого підборіддя відбувається в результаті набору великого обсягу ваги (жиру), при схудненні він обвисає, шкіра стає в’ялою. У людей з проблемною поставою і сутулістю також є друге підборіддя. При знаходженні з постійно опущеною головою при ходьбі або сидячи на робочому місці, ризик появи цієї злощасної складки зростає в рази.

М’язи шиї в цьому місці знаходяться в стані спокою, і поступово там накопичується жирок. Теж пов’язано і з положенням голови під час сну. Для підтримки гарного сну і стану здоров’я голови і шиї варто утриматися від придбання високих подушок.

Для позбавлення від другого підборіддя необхідно докласти багато зусиль. Це нелегка і щоденна праця. На даній ділянці шиї шкіра дуже ніжна. Слід обережно ставитися до різних вправ і процедур, проведених у цій області, щоб не зіпсувати стан шкірного покриву і не розтягнути його.

Щоб позбутися складки в області підборіддя необхідно кожен день виконувати наступний нескладний комплекс процедур, що складається з декількох етапів.

Перший етап. Налагодження правильного харчування.

Спочатку необхідно переглянути свій раціон харчування. Слід обмежити споживання солоної їжі та алкогольних напоїв, що провокують появу набряків. Скласти свій раціон харчування, що містить в собі всі необхідні вітаміни і мінерали.

Частіше вживати в їжу продукти рослинного походження (фрукти й овочі), білкові і молочні продукти. Від вживання продуктів швидкого приготування, що містять багато зайвих калорій, і різних видів закусок (чіпси, сухарики та ін.) слід відмовитися.

Другий етап. Підготовка до вправ.

Методи підготовки шкіри до вправ досить прості і включають в себе компреси і масаж.

Найбільш дієвими є такі види компресів:

  • Компрес на друге підборіддя через пов’язки, просочених лимонним соком, який тримається на шкірі близько 30 хвилин. Після видалення пов’язки шкіра змащується жирним кремом для запобігання її пересихання від кислоти. Використовується ця процедура не частіше 1 разу на 2-3 дні.
  • Компрес з дріжджового тіста. Накладений компрес обертається навколо шиї як шарф і тримається не більше 20 хвилин. Залишки змиваються теплою водою до початку повного затвердіння тесту.

Масаж здійснюється за допомогою крему або меду. Легкими рухами пальців від підборіддя до основи шиї невелику кількість засобу втирається в шкіру до почервоніння. Рухи пальців можна урізноманітнити зміною напрямку від середини підборіддя до мочок, від кутів рота до вух, від крил носа до вилиць. Масажувати шкіру слід плавно без розтяжок, обходячи область щитовидної залози. Після процедури речовину змити теплою водою.

Для більшого ефекту можна використовувати компрес і масаж в комплексі в зазначеній послідовності.

Третій етап. Виконання вправ.

Самим основним в процесі позбавлення від другого підборіддя є виконання спеціальних і нескладних вправ, які можна робити як вдома, так і сидячи на робочому місці. Всі вправи робляться сидячи або стоячи виключно з прямою поставою.

Цей комплекс включає в себе наступні вправи:

1. Робіть нахили голови вперед-назад з поверненням у вихідну позицію.
2. Голову вперед і повертайте її до лівого плеча з поверненням на вихідну, потім до правого плеча.
3. Розтягуйте м’язи шиї шляхом закидання голови назад, при цьому щільно зімкніть зуби, а плечі опускайте вниз. Перебувати в такому положенні потрібно 10-15 секунд.
4. Покладіть долоні на лоб і сильно натискайте, а головою чиніть опір. Також робіть цю вправу у зворотний бік, натискаючи долонями на потилицю. Виконувати таку вправу потрібно кілька разів по 10-15 секунд.
5. Стуліть руки за головою в замок і повертайте підборіддя вправо-вліво. Поворот у бік робити на вдиху.
6. Щодня 10-15 хвилин ходіть з книгою, розташованою на голові. Ця вправа не тільки позбавить від складки під підборіддям, але і додасть вашому тілу красиву поставу.
7. Посміхніться так, щоб м’язи вашої шиї були максимально напружені.
8. Робіть легкі постукуючі руху прямо по другому підборіддю тильною стороною долоні.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: