date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time26.06.2019

На українських зупинках хочуть встановити туалети

На українських зупинках хочуть встановити туалети

В Україні пропонують почати встановлювати туалети на нових або реконструйованих зупинках громадського транспорту, – повідомляє Шотам.

Ідею внесли в проєкт змін у ДБН (державні будівелньі норми) щодо вулиць і доріг.

“Це стосується як нового будівництва, так і реконструкції. Якщо це зробити правильно та дотримуватися всіх необхідних вимог під час експлуатації, то це дійсно може стати вирішенням питання з нестачею громадських вбиралень в містах”, – наголошують у Мінрегіоні.

Підвищення комфорту у громадських містах

У відомстві навели приклад сучасних зупинок громадського транспорту, які нещодавно з’явилися в Астані. Вони є заскленими, щоб людям було комфортно очікувати на транспорт у холодний період часу, а окрім сучасного санвузла також мають зручну зону очікування і магазин.

Передбачати вбиральні – обов’язково

Згідно з проектом змін у ДБН, окрім електронних табло, таблиць з розкладом та схемою руху на зупинках громадського транспорту необхідно передбачати громадські вбиральні.

Нагадаємо, також у Мінрегіонрозвитку затвердили обов’язкове будівництво туалетів при проектуванні нових станцій метро або реконструкції старих. Нові норми вступають у дію з 1 вересня 2019 року.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: