date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time14.03.2019

Як вибрати кондиціонер

Як вибрати кондиціонер

Покупка кондиціонера досить складний і трудомісткий процес. Тому краще всього поговорити на цю тему зі знайомими і друзями, дізнатися кондиціонери якої фірми довговічні і зручні.

Вибравши відповідну  фірму,зверніться до професіоналів, які виміряють площу, куди повинна бути встановлена ​​техніка, виберуть підходяще місце і тип установки.

Обов’язково слід вказати, скільки людей зазвичай знаходиться в даному приміщенні, щоб була підібрана правильна потужність. Тому що кондиціонер з недостатньою потужністю може просто не витримати перевантажень і згоріти.Звичайна людина виділяє зазвичай 100 Ват тепла, що рівнозначно однієї звичайної лампочки. Для спортзалів і спортивних комплексів слід вимірювати виділення тепла 200 Ват на людину. Як бачите, потужності кондиціонерів будуть кардинально відрізнятися.

Наступним важливим аспектом є кількість і розмір вікон, а також їх розміщення. Якщо вікна знаходяться на півдні, то в сонячний час у приміщення потрапляє більше тепла і сонячних променів, тому слід подбати про жалюзі або штори. Також великий вплив на вибір кондиціонера надає поверх, на якому знаходиться квартира або приміщення. На останньому поверсі дах більше прогрівається і в кімнаті температура вище. В залежності від кімнати і технічних характеристик кондиціонера, можна поставити віконний кондиціонер, якщо ж кімнат декілька, то можна встановити мульти спліт-систему.

Майже всі моделі кондиціонерів нагрівають або охолоджують повітря, що знаходиться всередині кімнати, не здійснюючи всмоктування з вулиці свіжого повітря.

Тому, щоб був приплив з вулиці свіжого повітря або витяжки, слід подумати про систему вентиляції.

Також при роботі кондиціонер сушить повітря – це особливість конструкції будь-якого кондиціонера. Знижуючи температуру повітря в приміщенні,кондиціонер знижує об’єм вологи в повітрі. Безсумнівно, в сухому і прохолодному повітрі дихати легко, але це оманливе враження. Комфортною зоною для людини вважається рівень відносної вологості близько 40-60%. Тому, щоб створити в приміщенні оптимальний рівень вологості, слід використовувати спеціально створені для цієї мети прилади для зволоження повітря.

Перед покупкою ознайомтеся з інструкцією по експлуатації та гарантійним талоном, а також умовами гарантійного обслуговування. Пам’ятайте,фірма, що займається установкою кондиціонера і надає гарантійний талон, повинна проводити обслуговування кондиціонера, що складається зі стандартних технічних процедур, які будуть підтримувати кондиціонер у в повному робочому стані протягом усього гарантійного строку.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: