date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time27.01.2019

Працездатність людини. Як, коли і що робити?

Працездатність людини. Як, коли і що робити?

Робота – це невід’ємна частина нашого життя. Наш організм працює постійно і для того, щоб йому допомогти виконувати поставлені завдання, необхідно знати як, коли і чим займатися. Пропонуємо Вам ознайомитися з цікавими фактами про працездатність людини.

З 6.00 до 7.00 ранку: це так зване «вікно» для пам’яті. Це найкращий час для роботи довготривалої пам’яті. Будьте впевнені в тому, що вся необхідна інформація в цей проміжок часу засвоюється найкраще.

З 8.00 до 9.00 ранку: найоптимальніший час для того, щоб включити в роботу логічне мислення. Радимо в цьому проміжку часу займатися аналітичними завданнями, які вимагають як логіки, як і запам’ятовування.

З 9.00 до 10.00 ранку: найвдаліший час для того, щоб зайнятися розбором інформації та рішенням статистичних завдань.

З 11.00 до 12.00 дня: в цей час всі інтелектуальні функції мозку різко йдуть на зниження. Саме час відвернути свою увагу на щось розслаблююче. Якщо Вам дозволяє робота, радимо послухати музику, або покинути робоче місце для чаювання.

З 12.00 до 14.00: це найоптимальніший час для обідньої перерви. У цьому тимчасовому проміжку наш організм перебуває на найвищій точці травлення. Вся їжа, отримана з 12.00 до 14.00, засвоюється найкращим чином.

З 14.00 до 18.00: найкращий час для активної діяльності. Якщо працювати довше, то мозок сильно втомлюється, працюючи на знос. Самий вірна ознака перевтоми – проблеми зі сном і з засипанням в нічний час доби.

З 21.00 до 23.00: у цей час наш розум і нервова система відпочивають і відновлюються після важкого трудового дня.

З 23.00 до 1.00 ночі: в цей період відбувається найважливіше: відновлюється тонка енергія. Ця енергія присутня в багатьох медицинах світу: йоги називають її «праной», китайці – «ци». Нам вона відома під назвою м’язова і нервова сила.

З 1.00 до 3.00 ночі: в цей час організм здатний повністю відновити емоційну енергію, розтрачену за день.

Якщо Ви будете дотримуватися режиму дня, то будьте впевнені, що ніяка втома і перевтома Вам не загрожує.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: